Aanslag Londen: Huiszoeking bij familie van een van de verdachten

In Pakistan hebben vandaag tientallen politiemensen in burger een restaurant doorzocht dat eigendom is van de familie van Khuram Butt, een van de verdachten van de terreuraanslag die zaterdagavond plaatsvond in Londen. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. De actie vond plaats in de Jhelam, ongeveer 120 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Islamabad. Een overheidsmedewerker heeft de actie aan het blad bevestigd, met de mededeling dat het om een “voorzorgsmaatregel” gaat.

De 27-jarige verdachte Khuram Butt heeft de Britse nationaliteit, maar is in Pakistan geboren. De onderzoekers gaan ervan uit dat hij radicaliseerde in het Verenigd Koninkrijk, waar hij al op jonge leeftijd was aangekomen. “Maar we doorzoeken de huizen van alle verwanten en volgen de telefoonoproepen van alle familieleden”, zo deelt de ambtenaar nog mee aan The Telegraph.

De aanval aan de London Bridge heeft aan zeven mensen het leven gekost, 48 anderen raakten gewond. De politie heeft de identiteit van twee van, de drie vermoedelijke daders bekendgemaakt.

bron: Belga