Twee tieners aangehouden in onderzoeken dood Savannah en Romy

door
Belga
Leestijd 1 min.

In de beide onderzoeken naar de dood van de twee 14-jarige Nederlandse meisjes uit Hoevelaken en Bunschoten heeft de politie in de nacht van zondag op maandag aanhoudingen verricht. Het zijn jongens van 14 en 16 jaar oud. Dat meldt de NOS. "Gelet op de informatie uit de onderzoeken tot nu toe, ziet het eruit als twee op zichzelf staande zaken'', zegt de politie. Een veertienjarige jongen uit de gemeente Ede is aangehouden in verband met de dood van Romy uit Hoevelaken. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij haar dood, aldus de politie. Romy werd vrijdagmiddag 2 juni aan het Emelaarsepad in Achterveld in het water gevonden en was al een tijdje vermist.

In de zaak rond Savannah Dekker is een zestienjarige jongen uit Den Bosch aangehouden. Ook hij werd in de nacht van zondag op maandag aangehouden. Het lichaam van Savannah, die sinds donderdag vermist was, werd zondagmiddag aangetroffen door een toevallige voorbijganger in een sloot bij een industrieterrein in Bunschoten, in de provincie Utrecht.

In beide zaken heeft de politie een team grootschalige opsporing ingezet die informatie delen. Op basis van bevindingen van beide teams tot nu toe, lijkt er geen verband te zijn tussen beide zaken.

Bron: Belga