Rode Duivels - "We weten dat we geen topwedstrijd gespeeld hebben"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Toby Alderweireld speelde maandagavond een solide wedstrijd in de driemansverdediging in de met 2-1 gewonnen oefeninterland tegen Tsjechië. Toch gaven de Rode Duivels in eigen huis wat kansen weg en kwam het tegendoelpunt al te makkelijk tot stand, na mistasten van Kevin De Bruyne. "We weten ook wel dat we vandaag geen topwedstrijd gespeeld hebben", vertelde Toby Alderweireld na de wedstrijd.

Voor de Belgen was het al de vijfde interland op rij dat ze een tegendoelpunt moesten slikken. "We moeten volwassener spelen en de bal ongrijpbaar maken. We geven het balbezit al te makkelijk weg. Als je vervolgens tien aanvallen tegen krijgt, weet je dat er wel eens een doelpunt kan vallen."

De oefeninterland diende vooral om ritme op te doen met het oog op de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag in en tegen Estland. Eind vorig jaar kregen de Esten in Brussel een 8-1 pandoering om de oren. "Denk vooral niet dat het een makkelijke wedstrijd zal worden. Na die heenwedstrijd zullen ze enorm gemotiveerd zijn. Toch moeten we weer de drie punten pakken", besloot de Spurs-verdediger.

.

bron: Belga