Rode Duivels – “Pas mij aan alle systemen aan”

Rode Duivels - "Pas mij aan alle systemen aan"

Roberto Martinez zorgde maandagavond in de oefeninterland tegen Tsjechië voor een verrassing door met Romelu Lukaku en Michy Batshuayi twee diepe spitsen aan de aftrap te brengen, in een zuivere 3-5-2 in plaats van de gebruikelijke 3-4-2-1. Voor aanvaller Romelu Lukaku maakt het niet zoveel uit of er met één of twee spitsen gespeeld wordt. “Ik heb geen voorkeur, ik pas mij aan beide systemen aan”, klonk het na de wedstrijd bij Big Rom.
“Maar het is wel duidelijk dat het klikt tussen Batshuayi en mij. We kennen mekaars kwaliteiten dan ook, want ik heb al vaak tegen hem gespeeld”, vertelde Lukaku, die voor de pauze vijf kansen kreeg, maar niet kon afwerken. “We hebben allemaal een tijdje stilgelegen en dan merk je dat je scherpte mist voor doel. Dat is alleszins het gevoel dat ik tijdens de wedstrijd had. Maar ik denk dat ik wel tevreden mag zijn over mijn prestatie.”
In de lente weigerde Lukaku een contractverlenging bij Everton en dus lijkt het erop dat de clubtopschutter Goodison Park in het tussenseizoen zal verlaten. Bij de geciteerde clubs zitten heel wat ronkende namen, zoals Manchester United en Chelsea. “Ik weet wat er gaande is, maar ik laat mijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red) dat afronden. Uiteindelijk neem ik wel de beslissing. Ik wil mezelf verbeteren en erop vooruitgaan. Het liefste wil ik de Champions League spelen en de Premier League een paar keer winnen”, besloot Lukaku.

.

bron: Belga