Geen verkeershinder in Antwerpse binnenstad na grote knip

door
Belga
Leestijd 1 min.

De knip in de Antwerpse Leien heeft maandagmorgen nog niet voor het gevreesde verkeersinfarct gezorgd. "Mensen zoeken hun weg in die nieuwe verkeerssituatie, maar tot nu toe zijn er nog geen problemen", zegt Cheryl Horemans van het infrastructuurproject Noorderlijn.

De Leien zijn sinds zondagnacht onderbroken tussen de Maria-Theresialei en de Violierstraat, omdat er op en onder het Operaplein en de Franklin Rooseveltplaats ingrijpende werken gepland zijn. Daarom is er op die plaats anderhalf jaar lang geen doorgaand verkeer mogelijk en werden de Leien 'geknipt'.

Heel wat bewoners en pendelaars vrezen voor een verkeersinfarct, want de Leien zijn een belangrijke verkeersader door de stad. Op Pinkstermaandag werden er nog geen problemen vastgesteld, al volgt wellicht dinsdag pas de echte test. "De politie zal het verkeer de komende dagen ter plaatse begeleiden", zegt Cheryl Horemans.

De aannemer is intussen ook gestart met het rooien van de bomen op de Italiëlei, tussen de Rooseveltplaats en de Tunnelplaats.

bron: Belga