Drie aanslagen op Britse bodem niet vanuit buitenland aangestuurd

door
Belga
Leestijd 1 min.

De drie aanslagen die Groot-Brittannië de afgelopen drie maanden hebben getroffen, waren niet vanuit het buitenland aangestuurd. Dat heeft Cressida Dick, het hoofd van de Londense Metropolitan Police, maandag gezegd aan BBC Radio. Op 22 maart reed een man voetgangers aan op Westminster Bridge in Londen en doodde daarna een agent aan het Britse parlement. Twee weken geleden blies een zelfmoordterrorist zichzelf op na een concert in Manchester. En zaterdag werden opnieuw in Londen tientallen mensen neergestoken.

"Deze recente aanvallen hebben, denk ik, een hoofdzakelijk binnenlands zwaartepunt", zei Dick. "We onderzoeken altijd of zoiets vanuit het buitenland kan aangestuurd zijn, maar bij de dreiging waarmee we nu te maken hebben, lijkt dat niet het geval te zijn."

Bij de aanslag van afgelopen zaterdag vielen zeven doden en 48 gewonden. Eenentwintig daarvan zijn nog altijd in kritieke toestand. De terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft de aanslag via Amaq, haar officieuze persagentschap, zondag opgeëist.

bron: Belga