Acht doden door ontploffing in chemische fabriek in China

Acht arbeiders zijn in een chemische fabriek in Oost-China door een gasexplosie om het leven gekomen. Negen anderen liepen verwondingen op, aldus de lokale overheden. Het ongeval deed zich zondagnacht voor in het petrochemisch bedrijf Linyi Jinyu in de industriezone van de stad Linyi in de provincie Shandong.
Een tankwagen was ontploft en zette de laadzone in lichterlaaie, aldus het staatspersagentschap Xinhua. Verschillende gas -en iso-octaantanks vlogen daarop in brand. De brandweer deed er alles aan om de omliggende tanks met water af te koelen om nieuwe explosies te voorkomen. Er waren drie vuurhaarden op het bedrijventerrein, dat omhuld was door uitslaande vlammen en dichte rookwolken.

Meer dan 900 spuitgasten werden ingezet om de brand onder controle te krijgen, aldus Xinhua. Omliggende dorpen en bedrijven moesten geëvacueerd worden. Tegen de namiddag was het vuur gedwongen. De eigenaar van het chemisch bedrijf werden door politie opgepakt. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend. Een onderzoek werd ingeleid.

bron: Belga