Dierenarts zoekt onderkomen voor 200 wandelende takken

Dierenarts zoekt onderkomen voor wandelende takken
Foto Wikimedia

Een dierenarts heeft een wel heel moeilijke taak gekregen. Hij moet een onderkomen zoeken voor 200 wandelende takken, nadat iemand ze achterliet aan zijn deur.

Dierenarts Michael Morrice vond de insecten met een briefje aan de voordeur van zijn praktijk in Londen. Op het briefje stond: “Het spijt me, ik heb geprobeerd de wandelende takken een nieuw huis te geven, maar dat is niet zo goed gelukt. Kan u alstublieft een nieuw huis voor hen vinden, want het zijn er veel en het is niet eerlijk voor hen. Bedankt.”

Morrice heeft er in tussen al een heel pak kunnen weggeven, maar er blijven er nog een honderdtal over. Dierenliefhebbers moeten niet ongerust zijn. Volgens een andere medewerkster geven ze de diertjes enkel weg aan mensen die interesse tonen en zonder enige twijfel goed voor de beestjes gaan zorgen.

Geen alledaagse dieren

De dierenarts heeft er zelf al een paar in huis genomen. “Het zijn zeker en vast geen alledaagse dieren, maar we hopen dat ze allemaal een goede thuis vinden”, vertelt hij aan de Britse Metro. “Ik heb er al een paar mee naar huis genomen en dat vonden mijn kinderen geweldig, maar mijn vrouw dacht er anders over”, besluit hij al lachend.