Roland Lamah maakt met hattrick indruk bij Dallas

FC Dallas heeft zaterdag in de Amerikaanse Major League Soccer een ruime 6-2 thuiszege tegen Real Salt Lake geboekt. Roland Lamah maakte in de eerste helft een zuivere hattrick, de in Ivoorkust geboren Belg vond de weg naar de netten in minuten 8, 22 en 31. Dallas werd het eerste team in de MLS-geschiedenis dat vijfmaal scoort in de eerste helft. Lamah, de 29-jarige ex-speler van onder meer Anderlecht, had in zijn vorige elf duels slechts één keer gescoord, maar was zaterdag erg trefzeker in het eigen Toyota Stadium. Bij rust leidde de thuisploeg met 5-0 na ook nog doelpunten van Maximiliano Urruti (39.) en Tesho Akindele (43.), na de pauze deden de bezoekers iets terug dankzij treffers van Omar Holness (70.) en Kyle Beckermann (72.). Jesus Ferreira, die in minuut 71 man van de match Lamah was komen vervangen, legde in de 82e minuut de 6-2 eindcijfers vast.

Nog zaterdag raakte het LA Galaxy van Jelle Van Damme niet verder dan een scoreloos gelijkspel op het veld van DC United. Kapitein Van Damme speelde een volledige wedstrijd en kreeg in minuut 35 een gele kaart onder de neus geduwd. Het Montréal Impact van Laurent Ciman ten slotte boekte een nipte 1-0 thuiszege tegen de New York Red Bulls. Blerim Dzemaili maakte in de 67e minuut het enige doelpunt uit de partij. Ciman stond 90 minuten tussen de lijnen, hij voegt zich nu zo snel mogelijk bij de selectie van de Rode Duivels. In de oefenwedstrijd van maandag tegen Tsjechië (20u45 in Brussel) is Ciman er nog niet bij, voor de WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdag in en tegen Estland behoort hij wel tot de selectie.

In de stand staat Dallas met 23 punten uit 13 duels derde in de Western Conference, op twee punten van en met twee wedstrijden minder gespeeld dan leider Sporting Kansas City. Galaxy is zevende met achttien punten. In de Eastern Conference is Impact tiende en voorlaatste met zestien punten uit twaalf duels.