Rode Duivels - "Meer dan zes wissels? Dat idee komt van Belgische kant"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tussen de Belgische en de Tsjechische bond is er een akkoord gesloten dat er maandagavond in de oefeninterland in het Brusselse Koning Boudewijnstadion meer dan de zes toegestane wissels doorgevoerd mogen worden. Kwestie van na de onderbreking zoveel mogelijk spelers wedstrijdritme te laten opdoen om hen op competitieniveau te brengen. Enig nadeel: de oefenwedstrijd wordt dan in principe niet officieel erkend en dus tellen de spelersstatistieken niet mee. "Dat idee komt van Belgische kant en we zijn daarmee akkoord gegaan", vertelde de Tsjechische bondscoach Karel Jarolim zondag voor de start van de training in Brussel.

"We zijn daar ook tevreden mee. Veel wissels betekent frisse spelers op het veld en zo wordt het misschien makkelijker om onze opdracht uit te voeren: achterin geen ruimte weggeven en de kansen afmaken. België is vooral aanvallend sterk: Mertens, Hazard, Lukaku, De Bruyne: die spelers wil iedereen wel in zijn ploeg."

Zaterdag gaat Tsjechië op de zesde speeldag in groep C op bezoek bij Noorwegen, een tegenstander van een lager niveau. "Het was moeilijk om een tegenstander van hetzelfde niveau als Noorwegen te vinden, er was amper keuze. Maar heel wat spelers hebben een tijdje stilgelegen en dus moeten we wedstrijdritme opdoen. Hopelijk zetten we een goede wedstrijd neer en kunnen we iets opsteken", besloot de Tsjechische bondscoach.

.

bron: Belga