Lien Mermans (Genk Ladies) wint Sparkle

Lien Mermans (Genk Ladies) wint Sparkle

Lien Mermans heeft zondag in het Thermae Palace in Oostende de derde Sparkle voor de beste voetbalspeelster in de Belgische competitie in ontvangst mogen nemen. De aanvallende middenvelder van Genk Ladies haalde het voor de afscheidnemende Imke Courtois (Standard) en Stephanie Suenens (KSK Heist). De 26-jarige Mermans volgt op de erelijst recordinternational Aline Zeler op. De bekroning is een mentale opsteker voor de Red Flame. Bij medische testen werd een lichte ontsteking vastgesteld ter hoogte van de hartspier en het hartzakje. Daardoor mag ze enkele maanden geen sport beoefenen en moet ze het EK aan zich voorbij laten gaan. De Red Flames plaatsten zich vorig jaar voor het eerst voor de eindronde van het EK, dat komende zomer van 16 juli tot en met 6 augustus plaatsvindt in Nederland.
Lisa Lichtfus werd gelauwerd als beste doelvrouw. De keepster van Standard ging Diede Lemey (RSC Anderlecht) en Lynn Senaeve (KSK Heist) vooraf. Haar ploeggenote en Red Flame Davinia Vanmechelen werd uitgeroepen tot beste belofte. Tine De Caigny (RSC Anderlecht) en Anaïs Bey-Temsamani (OH Leuven) mochten mee op het podium.
De laureaten werden verkozen door een jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de clubs uit de Super League en vijf experts in het vrouwenvoetbal. Tessa Wulaert, die in 2015 de Sparkle in ontvangst mocht nemen, kwam niet in aanmerking, omdat ze in het buitenland aan de slag is. De 23-jarige spits van het Duitse Wolfsburg kreeg in februari al de allereerste Gouden Schoen voor vrouwen.

.

bron: Belga