Keulen pakt eerste titel in clubgeschiedenis

Rot-Weiss Keulen heeft in Brasschaat voor het eerst in zijn geschiedenis de Euro Hockey League gewonnen, de belangrijkste Europese competitie bij de mannen. De Duitsers versloegen de Nederlanders van Rood-Zwart in de finale met 3-2. Het was Keulen dat door een benutte strafcorner van Tom Grambusch (.28) net voor de rust als eerste op voorsprong kwam. In de 35e minuut maakte Florian Adrians er 2-0 van, maar niet veel later brachten Agustin Mazzilli (38.) en Mink van der Weerden op strafcorner (40.) Rood-Zwart helemaal terug in de wedstrijd. In de 50e minuut zorgde Florian Scholten met een knap lobje over doelman Firmin Blaak voor de beslissende treffer.

Voor Keulen is het de eerste EHL-titel, maar het is al de vijfde keer in tien jaar tijd dat de prijs naar een Duitse club gaat. Hamburg won in 2008, 2010 en 2012 en Harvestehuder in 2014. In de vijf overige jaren ging de titel steeds naar Nederland, met Kampong in 2016 als laatste winnaar. Eerder op de dag verzekerde thuisclub Dragons zich van het brons, de Belgische landskampioen klopte in de kleine finale het Engelse Wimbledon met 3-1.