Herfstig weer op dinsdag en woensdag

Herfstig weer op dinsdag en woensdag

Zondagmiddag neemt de bewolking toe, met vooral in het oosten van het land kans op wat buien. De maxima schommelen tussen 16 en 21 graden. Morgen krijgen we vrijwel hetzelfde weer met eerst opklaringen en nadien meer stapelwolken en maxima rond 22 graden. Dinsdag en woensdag staat er wat onstuimiger herfstweer op het menu. Dat meldt het KMI. Zondagmiddag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af. Het blijft wel op de meeste plaatsen droog, op enkele buitjes in het oosten na. Ook morgen, Pinkstermaandag, begint droog met opklaringen. Later komen er opnieuw meer stapelwolken opzetten. Lokaal kan er dan een bui vallen. De temperaturen schommelen van 17 graden in de Ardennen tot 20-22 graden elders.

In de nacht van maandag op dinsdag neemt de bewolking toe vanuit het westen, gevolgd door een regenzone die het land zal bereiken tegen het einde van de nacht. Dinsdag krijgen we dan wisselvallig en onstuimig weer. De dag begint op de meeste plaatsen zwaarbewolkt met regen. In de loop van de dag wordt het wisselend bewolkt met regen- en lokaal onweersbuien die kunnen gepaard gaan met zware windstoten. Bij onweer kunnen de windstoten oplopen tot 90 of 100 km/uur.

Ook woensdag blijft het wisselvallig en winderig met vooral in het binnenland enkele buien. In de loop van de namiddag zou de buiendreiging wel afnemen en aan zee blijft het waarschijnlijk zonnig. Donderdag is er doorgaans veel bewolking en kan er ’s ochtends vooral in het noorden wat regen vallen. Later overdag blijft het grotendeels droog. Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met zonnige perioden maar in het binnenland ook enkele lokale buien in de loop van de dag.

Volgend weekend lijkt het overdag telkens droog te blijven met aardig wat zon en temperaturen die zaterdag stijgen tussen 23 en 28 graden. Zaterdagnacht zou een storing van west naar oost over het land trekken. In dat geval wordt het op zondag wat minder warm.

bron: Belga