Geen Divock Origi tegen Tsjechië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Divock Origi komt maandagavond (20u45) niet in actie in de oefeninterland tegen Tsjechië, zo bevestigde bondscoach Roberto Martinez voor de start van de training van zondag in het nationaal oefencentrum in Tubeke. De 22-jarige spits van Liverpool is zo goed als hersteld van zijn kuitblessure. "Hij heeft een zeer positieve evolutie doorgemaakt, maar het is niet opportuun om hem morgen/maandag al te laten spelen", aldus Martinez. De WK-kwalificatiewedstrijd van vrijdagavond in en tegen Estland moet wel haalbaar zijn.

Ook Laurent Ciman en Axel Witsel zijn er tegen Tsjechië nog niet bij omdat ze zaterdag clubverplichtingen hadden. "Witsel is intussen aangekomen uit China, maar hij heeft de hele wedstrijd gespeeld en dus komt hij maandag niet in actie. Ciman verwachten we zondagavond."

Na de oefeninterland van maandag verdedigen de Rode Duivels vrijdag in Tallinn hun leidersplaats in groep H. Met dertien op vijftien leiden de Belgen voor Griekenland (11) en Bosnië-Herzegovina (10). De Rode Duivels lieten in deze WK-kwalificatiecampagne enkel nog maar thuis tegen Griekenland (1-1) punten liggen en lijken dus goed op weg naar het WK van volgend jaar in Rusland. Bovendien spelen Bosnië en Griekenland op 9 juni tegen mekaar en zullen ze mekaar dus punten afsnoepen.

bron: Belga