Eden Hazard sluit vertrek bij Chelsea niet uit

Eden Hazard sluit vertrek bij Chelsea niet uit

Eden Hazard veroverde onlangs met Chelsea zijn tweede titel in de Premier League en door de fans werd hij er verkozen tot Speler van het Jaar. Met zestien goals en vijf assists had de Belgische flankspeler een groot aandeel in de landstitel en beleefde hij zijn productiefste seizoen tot dusver in loondienst van de Londense club. Aan interesse van andere clubs is er dan ook geen gebrek, met Real Madrid op kop. “Als ze met een voorstel komen, zal ik dat zeker bestuderen. We hebben allemaal onze dromen”, vertelde de 26-jarige Hazard zondag voor de start van de training in Tubeke. “Maar ik lig nog drie jaar onder contract en op de eerste plaats ben ik dus Chelsea-speler. In het voetbal weet je echter nooit. Ik wil er nu ook niet aan denken: ik ben geconcentreerd op de komende twee interlands en daarna vertrek ik op vakantie. Ook omtrent een mogelijke contractverlenging heb ik nog niet met het Chelsea-bestuur gepraat.”

Op televisie zag Hazard zaterdagavond Real voor de derde keer in vier jaar de Champions League winnen. “Real is al enkele jaren te sterk voor de concurrentie, maar dat wil niet zeggen dat het zo blijft. Bovendien zou ik in die ploeg misschien wel op de bank zitten. De Champions League winnen is mooi, maar dat is ook met Chelsea mogelijk. Met Antonio Conte hebben we een schitterend seizoen achter de rug, het was een plezier om met hem te werken en na een jaar afwezigheid spelen we volgend seizoen ook opnieuw op het kampioenenbal. Ik ben dus tevreden in Londen.”

Ondanks de terugkeer van Vincent Kompany blijft Hazard, die tegen Tsjechië zijn 88e cap pakt en daarmee in de top tien aller tijden komt, de aanvoerder. “Het is niet dat er één kapitein is. We beschikken over een groep met meerdere leiders die allemaal het woord durven nemen en hun verantwoordelijkheid oppakken.”

Met een kuitblessure moest Hazard in maart forfait geven voor de interlands tegen Griekenland en Rusland. Ook Kevin De Bruyne was er toen niet bij en zonder de creativiteit van de twee goudhaantjes kwamen de Belgen toen niet verder dan twee draws. “Na een zwaar seizoen ben ik fysiek klaar voor deze laatste opdracht”, verzekerde Hazard. “Na het seizoen heb ik enkele dagen rust gehad en ik ben toen thuis gebleven met de kinderen. Dit is misschien niet de beste periode om nog interlands te spelen, maar we zijn profs en klaar voor deze twee wedstrijden.”

bron: Belga