Dragons pakt brons na 3-1 zege in kleine finale tegen Wimbledon

KHC Dragons heeft zich zondag van de bronzen medaille in de Euro Hockey League verzekerd. De tienvoudige Belgische landskampioen, de gastheer van de Final Four, rekende zondag in de kleine finale in Brasschaat met 3-1 (rust 2-0) af met het Engelse Wimbledon. Dragons was zaterdag in de halve finales tegen een 3-5 nederlaag tegen het Duitse Rot-Weiss Köln aangelopen, terwijl Wimbledon een 8-0 pandoering van het Nederlandse Oranje-Rood had gekregen. Beide teams wilden dus iets rechtzetten in de kleine finale en het was de thuisploeg die de beste start nam. Alexander Hendrickx opende na twaalf minuten de score op strafcorner, acht minuten later verdubbelde Thomas Briels de voorsprong.

Na de pauze kwam Dragons nooit in de problemen. Enkele minuten voor affluiten maakte Robbert Rubens er na mistasten in de Engelse verdediging zelfs nog 3-0 van, in de slotminuut redde Wimbledon de eer via Phil Roper. Voor Dragons is het al de vierde medaille in de Euro Hockey League. De Antwerpenaren pakten eerder in 2013 zilver en in 2012 en 2014 gingen ze met een bronzen medaille aan de haal.

Oranje-Rood en Rot-Weiss Köln strijden zondagnamiddag om 15u30 om het goud. Eén van de twee clubs wordt dus de opvolger van Kampong, dat dit jaar de titel pakte in Nederland. In de EHL was Kampong dit seizoen minder succesvol, in de achtste finales gingen ze onderuit tegen Rot-Weiss Köln.