Belgen in het buitenland – Ivoriaans bondscoach Marc Wilmots debuteert met forfaitnederlaag tegen Nederland

Belgen in het buitenland - Ivoriaans bondscoach Marc Wilmots debuteert met forfaitnederlaag tegen Nederland

Marc Wilmots beleefde zondag een debuut in mineur als bondscoach van Ivoorkust. De “Olifanten” gingen tijdens een vriendschappelijke interland in De Kuip in Rotterdam met 5-0 onderuit tegen Nederland. Joël Veltman (13. en 36.), Arjen Robben (32., penalty), Davy Klaassen (69.) en Vincent Janssen (75.) smeerden een mak Ivoorkust een pijnlijke forfaitnederlaag aan.
Interim-bondscoach Fred Grim, die zijn plaats op de bank afstaat aan Dick Advocaat, wuift Oranje dan weer uit met een knap resultaat. Wesley Sneijder kwam als invaller voor de 130e keer in actie voor Oranje en evenaarde daarmee het record van ex-doelman Edwin van der Sar.
Wilmots voerde de voorbije weken gesprekken met allerlei spelers die zowel de Franse als Ivoriaanse nationaliteit hebben om een competitieve selectie op te bouwen. Belangrijkste opdracht voor “das Kampfschwein” is de kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Rusland. In groep C leiden de Ivorianen na twee speeldagen met 4 punten, voor Gabon (2), Marokko (2) en Mali (1). De eerstvolgende WK-kwalificatiematch staat op 28 augustus op het programma in Gabon. Vijf dagen later spelen de Ivorianen gastheer voor de Gabonezen.

.

bron: Belga