Aanslag Londen - Zes doden, drie daders werden doodgeschoten

door
Belga
Leestijd 2 min.

Bij de aanslag van zaterdagavond zijn zes mensen om het leven gekomen, en drie daders werden doodgeschoten. Dat meldt Mark Rowley van de Metropolitan Police zondagochtend. Het onderzoek naar het terroristisch incident wordt geleid door de antiterreurafdeling van de politie. "Om 22.08 uur (23.08 uur Belgische tijd) gisterenavond begonnen er berichten binnen te lopen dat een voertuig voetgangers had aangereden op de London Bridge. Het voertuig reed verder naar Borough Market. De verdachten verlieten het voertuig en een aantal mensen werd neergestoken, waaronder een politieofficier van British Transport Police die reageerde op het incident en die zwaargewond raakte", aldus de politiecommissaris. "Gewapende agenten reageerden zeer snel en confronteerden binnen de acht minuten na de eerste oproep drie mannelijke verdachten, die in Borough Market werden doodgeschoten." Rowley wijst erop dat de verdachten "droegen wat leek op explosievenvesten, maar later werd duidelijk dat die vals waren".

Naast de drie aanvallers kwamen zes mensen om het leven, aldus Rowley. Minstens twintig gewonden werden overgebracht naar ziekenhuizen in de buurt. De ambulancediensten lieten ondertussen weten ze meer dan dertig gewonden overbrachten naar ziekenhuizen.

Rowley meldt nog dat de politie ervan uitgaat dat er drie aanvallers waren, maar dat er nog verder onderzoek nodig is om volledig uit te sluiten dat er nog daders op de vlucht zijn. Eerder maakten verschillende media melding dat de politie nog op zoek zou zijn naar meer daders, maar dat wordt dus niet bevestigd.

De politiecommissaris roept de mensen nog op om de omgeving van de London Bridge en Borough Market te vermijden, zodat de hulpdiensten hun werk kunnen doen.

bron: Belga