Aanslag Londen - Politie heeft nog geen duidelijkheid over aantal slachtoffers

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen bij de terreuraanslag in Londen gewond zijn geraakt of zijn omgekomen. "We hebben nog geen cijfers", aldus de Londense politie aan persagentschap dpa. Verschillende bronnen geven in de nacht van zaterdag op zondag verschillende cijfers over het aantal slachtoffers. De London Ambulance Service meldde in een persbericht dat minstens 20 mensen naar het ziekenhuis werden gevoerd, en een aantal mensen werd ter plaatse verzorgd.

De politie meldde dat er "meerdere doden" zijn, maar cijfers zijn er dus nog niet. Volgens de krant The Sun zouden er tot zeven doden zijn, maar dat werd nog niet bevestigd. Ook volgens sommige media zouden in de Borough Market twee daders zijn neergeschoten, en op beelden is te zien hoe een dader een soort van gordel met blikken aanhad.

Ook is het nog niet duidelijk of de situatie weer onder controle is. Volgens BBC zou de politie nog op zoek zijn naar drie daders die gewapend zouden zijn, terwijl de politie en de burgemeester van Londen Sadiq Khan de mensen heeft opgeroepen om rustig te blijven en waakzaam te zijn. Ook werden verschillende bars en restaurants doorzocht, en de London Bridge blijft afgesloten. Drie ziekenhuizen in de buurt werden gesloten uit veiligheidsoverwegingen, en een hotel werd onder politiebescherming geplaatst.

De exacte omstandigheden van de aanslag zijn ook nog niet helemaal duidelijk. Volgens ooggetuigen reed een witte bestelwagen mensen aan op de London Bridge, en staken drie mannen die in die bestelwagen zaten mensen neer. Ook in de Borough Market zouden mensen zijn neergestoken, mogelijk door dezelfde mannen. De politie meldde op Twitter dat ze daar het vuur had geopend. De daders zouden "dit is voor Allah" hebben geroepen, aldus ooggetuigen nog.

Mensen die bezorgd zijn over vrienden en familie die mogelijk betrokken zijn, kunnen de politie bereiken op de nummers 0800 096 1233 en 020 7158 0197, tweet de Metropolitan Police nog.

bron: Belga