Aanslag Londen - Minstens twintig mensen naar het ziekenhuis gebracht

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de aanslag van zaterdagavond in Londen zijn minstens twintig mensen naar het ziekenhuis gebracht. Dat meldt de London Ambulance Service in een mededeling op Twitter. "We kunnen bevestigen dat we minstens 20 patiënten naar zes ziekenhuizen hebben gebracht in Londen na het incident aan de London Bridge", klinkt het. "We hebben ook een aantal patiënten ter plaatse verzorgd voor minder ernstige verwondingen."

De ambulancediensten blijven nauw samenwerken met de andere leden van de hulpdiensten. "Onze prioriteit is om ervoor te zorgen dat patiënten zo snel mogelijk de medische zorgen krijgen die ze nodig hebben."

Tot slot roept de London Ambulance Service de mensen op om enkel contact op te nemen voor echte noodgevallen, en de NHS te telefoneren via het nummer 111.

De National Health Service deelt ook nog mee dat in de nacht van zaterdag op zondag drie ziekenhuizen in Londen gesloten zijn om de veiligheid van de patiënten en het personeel te verzekeren. Volgens de BBC staat een hotel in de buurt van de London Bridge bovendien onder politiebewaking.

De politie is volgens Sky News met een boot op zoek naar mogelijke slachtoffers in de rivier Thames. Daarnaast brengt de politie per boot de mensen in veiligheid die zich in de buurt van de London Bridge bevonden. Daar reed zaterdagavond een bestelwagen in op het volk. Er zouden ook een steekpartijen hebben plaatsgevonden, en de politie meldde het vuur te hebben geopend in de Borough Market. Er zouden verschillende doden zijn gevallen, maar over het aantal is er nog geen duidelijkheid.

bron: Belga