Aanslag Londen – Derde terreurdaad in Groot-Brittannië op korte tijd

De aanslag in Londen is de derde terreurdaad in Groot-Brittannië op enkele maanden tijd. Eerder was er maart de aanslag met een auto op Westminster Bridge en nog geen twee weken geleden was er de bomaanslag na het concert van Ariana Grande in Manchester. Voor de derde keer op korte tijd is Groot-Brittannië dus het doelwit van een terreurdaad. Zaterdagavond zijn bij een aanslag in de Britse hoofdstad zes doden en zeker 48 gewonden gevallen. Op de London Bridge reed een bestelwagen in op voetgangers, waarna de wagen door reed naar Borough Market waar de daders in het wilde weg mensen begonnen neer te steken. De drie vermoedelijke daders zijn doodgeschoten.
Eerder dit jaar, meer bepaald op 22 maart, was er in de Britse hoofdstad al een aanslag met een wagen op de Westminster Bridge. Een 52-jarige man, Khalid Masood, reed toen met zijn wagen in op een groep mensen. Nadien stak de dader nog een veiligheidsagent neer aan het parlementsgebouw. Die agent overleed later aan zijn verwondingen. In totaal vielen er bij die aanslag zes doden (inclusief de dader) en zo’n 40 gewonden.
Bijna twee weken geleden, op 22 mei, was er een bomaanslag na afloop van een optreden van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in de Manchester Arena in Manchester. Bij die aanslag kwamen 23 mensen om (inclusief de dader) en vielen er tientallen gewonden.

bron: Belga