Aanslag eist zevende dodelijke slachtoffer

door
Belga
Leestijd 1 min.

De aanslag in Londen heeft een zevende dodelijke slachtoffer geëist. Dat heeft hoofdcommissaris Cressida Dick van de Londense politie zondag meegedeeld. Drie daders zijn doodgeschoten door de politie. De veiligheidsdiensten denken niet dat er nog verdachten voortvluchtig zijn. "Jammer genoeg is net bevestigd dat zeven mensen overleden zijn", zo verklaarde Dick. Eerder op de dag hadden de autoriteiten melding gemaakt van zes dodelijke slachtoffers. Daarnaast zijn 48 mensen overgebracht naar ziekenhuizen. Onder hen bevinden zich minstens vier Fransen, zo verklaarde de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian op de Franse openbare radio France Info.

Drie daders zijn ter plaatse neergeschoten door de politie. Ze reden zaterdagavond op London Bridge in op voetgangers en vielen nadien in de nabijgelegen uitgaansbuurt van Borough Market voetgangers aan met messen. De politie denkt volgens Dick niet dat er nog verdachten voortvluchtig zijn. "Op dit moment denken we dat er drie aanvallers waren, en we gaan ervan uit dat ze dood zijn", zei de commissaris. "We geloven dat het incident onder controle is."

Wel blijft een groot gebied rondom London Bridge afgesloten. Volgens de hoofdcommissaris moet de wijk nog diepgaand doorzocht worden. Ze vroeg de Londenaars en bezoekers om "rustig" en "waakzaam" te blijven. Over de identiteit van de daders wou Dick nog niets kwijt.

bron: Belga