Dit zijn de vijf beste opkomende vakantiebestemmingen

Dit zijn de vijf beste opkomende vakantiebestemmingen
Foto Pexels

Nog op zoek naar inspiratie voor je reis van deze zomer? Dat treft, want Expedia heeft een lijst gemaakt met de vijf meest opkomende vakantiebestemmingen bij Belgen. 

Waar kan je nog genieten van een aangename citytrip zonder dat je omver wordt gelopen door hordes toeristen? Die vraag stelde online reisbureau Expedia zich. Het resultaat is een lijstje van vijf relatief onbekende steden die steeds meer in de smaak vallen bij onze landgenoten.

1. Reykjavik

Reykjavik

Blijkbaar ruilen we dit jaar en masse de jaarlijkse strandvakantie in voor een iets frissere versie, omringd door natuurwonderen. Reykjavik is namelijk de sterkst groeiende bestemming voor Belgische toeristen. Walvissen spotten, het noorderlicht bewonderen en een duik nemen in een van de geothermische zwembaden staan hoog op de agenda bij de globetrotters.

2. Valletta

Valletta

Ook een bezoek aan de middeleeuwse hoofdstad van Malta staat dit jaar hoog op het verlanglijstje. Net als Reykjavik is Valletta een kleine stad, maar ontbreekt het er niet aan bezienswaardigheden. Paleizen, kerken, forten, monumenten en musea maken het een historische trekpleister die je met gemak te voet verkent.

3. Dubrovnik

Dubrovnik

Ook al is Kroatië wereldwijd in trek als vakantieplek, toch is Dubrovnik nog niet door alle toeristen ontdekt. Het culturele erfgoed van de stad heeft ervoor gezegd dat Dubrovnik 30 jaar geleden is toegevoegd aan de UNESCO-werelderfgoedlijst. Zon, zee, strand en een historisch centrum vol bezienswaardigheden maken van deze Kroatische parel de ideale zomerbestemming.

4. Ljubljana

Ljubljana

De hoofdstad van Slovenië verschijnt in steeds meer reisgidsen als de nieuwe toeristische trekpleister. De hippe studentenstad heeft een hoop te bieden op cultureel en artistiek vlak en er hangt een relaxte sfeer. Nog een voordeel: er hoeft niet veel geld weggelegd te worden voor een week vakantie. De Oost-Europese prijzen maken het er nog aangenamer en bieden de luxe om flink te genieten van de culinaire specialiteiten.

5. Ibiza

Ibiza

Ooit het mekka van hippies, nu een populaire mix van feestjes, kampvuren, yoga, eco-food, shoppen en Westerse idealen. Idealistisch eten is een groot thema in Ibiza, en de overgebleven hippies ontmoeten elkaar in restaurants als La Paloma, Casita Verde en Passion voor sapjes en raw food. De rust kun je opzoeken bij de verschillende baaien van Ibiza. En ook de dansliefhebbers zitten natuurlijk helemaal goed in Ibiza.