Gorilla steekt tong uit naar de camera

Een gorilla van 190 kg heeft zijn tong uitgestoken naar de camera. Medewerkers van de Paignton Zoo denken dat het om een vorm van non-verbale communicatie gaat.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

De gorilla Kiondo heeft zich weer van zijn beste kant laten zien. Een kleine maand geleden toonde de grote aap al dat hij sierlijk ballet kan dansen. Nu verrast hij bezoekers van de Paignton Zoo in het Engelse Devon door zijn tong uit te steken.

Speelse stemming

De westelijke laaglandgorilla wou spelen en communiceerde met zijn verzorgers door een grappige bek te trekken. "Wat denkt het mannetje over de wereld, de algemene verkiezingen, sport, fotografen of het weer? Wat het ook is, hij is duidelijk in een nogal speelse stemming", zegt een woordvoerder van de zoo.

"Net zoals mensen, gebruiken gorilla's al hun zintuigen om te communiceren. Denk aan zicht, geluid, tast en reuk. Ze nemen verschillende lichaamshoudingen aan en trekken gezichten om hun stemming aan te geven. En de tong die Kiondo gebruikt, valt zeker onder de categorie van non-verbale communicatie", klinkt het.