Brusselse broer en zus lanceren reep gemaakt van krekels

Brusselse broer en zus lanceren reep gemaakt van krekels
Foto Pexels

Brussel is met KRIKET een opmerkelijke snackreep rijker. Het nieuwe product, ontworpen door een Brusselse broer en zus, is gemaakt op basis van krekels.

Heb je soms genoeg van granen- en mueslirepen? Dan is KRIKET misschien wel iets voor jou. Het tussendoortje is een bedenksel van Michiel en Anneleen Van Meervelde, die een product zochten dat voedzaam, lekker én ecologisch was. En zo kwamen ze bij krekels uit.

De insecten worden over heel de wereld in gerechten verwerkt en hebben met hun lekkere smaak dus al heel wat mensen overtuigd. Bovendien bevatten ze meer B12 dan zalm en is hun ecologische voetafdruk in verhouding heel wat kleiner dan die van een koe.

Crowdfunding

Hun bloem haalt het duo van de Brusselse krekelboerderij Little Food. Daar worden de dieren gevoed met voedseloverschotten. Door het ingrediënt daar te kopen houdt KRIKET het voedseltransport beperkt.

Om de eerste 5.000 repen te maken is het duo op zoek naar extra middelen. Ze proberen om via een crowdfundingcampagne 12.500 euro in te zamelen. Meer info vind je hier.