Weerbericht - Buien maken einde aan zomerweer

door
Belga
Leestijd 2 min.

Zaterdag krijgen we wisselvallig weer met buien, die hier en daar kunnen uitgroeien tot onweer. De temperaturen klimmen niet hoger dan 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen. De buien zijn in de ochtend nog zeer plaatselijk. In de loop van de voormiddag ontwikkelen ze zich verder, met kans op onweer tot gevolg. De meest actieve buien worden over het centrum en het oosten van het land verwacht, in de loop van de namiddag neemt de buienactiviteit af en verdwijnt het onweerachtig karakter. Bij dit alles is het overwegend zwaarbewolkt met tussendoor mogelijk enkele opklaringen.

De maxima schommelen tussen 19 graden aan zee en 24 graden in de Kempen en rond 23 graden in het centrum van het land. De wind is eerst zwak uit het zuidwesten, later zwak of matig uit west tot noordwest.

Zaterdagavond en -nacht trekt vanaf de Franse grens een vrij actieve storing met regen en buien over het land. Er is daarbij ook kans op een donderslag. De meeste neerslag verwachten we in het centrum en het oosten van het land. Na de doortocht ervan wordt het droog met soms brede opklaringen.

De minima schommelen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en tussen 10 en 13 graden elders in het land. De wind is zwak tot meestal matig en aan zee soms vrij krachtig, uit noordwest tot west.

Zondag begint de droog met zon en wolken. In de loop van de dag ontwikkelt er zich in het diepe binnenland  stapelbewolking en kan er eventueel een lokale bui vallen maar het blijft wel overwegend droog. Aan de kust wordt het  zonnig. De maxima liggen tussen 15 à 16 graden in Hoog-België en 21 graden in de Kempen. Er waait een matige westelijkewind.

Maandag begint de dag droog en overwegend zonnig, maar in de loop van de dag ontwikkelen zich vanaf het westen stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot buien.

bron: Belga