Sinksenfoor hoopt met de hulp van de weergoden een miljoen bezoekers te lokken

door
Belga
Leestijd 2 min.

In Antwerpen is de Sinksenfoor van start gegaan. Nog tot en met zondag 9 juli kunnen er op Spoor Oost in Borgerhout 150 attracties en eetkraampjes bezocht worden. Een aantal daarvan werden zaterdag al uitgetest door burgemeester Bart De Wever en schepen van Markten en Foren Ludo Van Campenhout.

Het is de derde editie van de Sinksenfoor op Spoor Oost, na de verhuis van de Gedempte Zuiderdokken. "Ik ben ervan overtuigd dat de Sinksenfoor zijn plaats hier gevonden heeft. We hopen opnieuw op een miljoen bezoekers. We waren er al een paar keer dichtbij, maar hopelijk zijn de weergoden ons dit jaar wat beter gezind", zei burgemeester De Wever.

Samen met zijn kinderen en met schepen Ludo Van Campenhout probeerde hij een aantal van de attracties uit. Er zijn dit jaar twee nieuwkomers. De Take Off is een 50 meter hoge attractie die waaghalzen aan een snelheid van 100 km/u omhoog én van links naar rechts zwiert en bij de Tiki Surf duikt een bootje aan hoge snelheid in het water. Een attractie die verfrissende gevolgen kan hebben, zoals Bart De Wever aan de lijve heeft ondervonden.

De Sinksenfoor biedt net zoals vorig jaar ook heel wat live-optredens en animatie aan, woensdagnamiddag voor de kleintjes en vrijdagavond voor jong en oud. Zo staan onder meer De Ketnetband, Mega Mindy, DJ Afroman, Cookies & Cream en Get Ready op het programma.

De Sinksenfoor is dagelijks open, op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag vanaf 15 uur en woensdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur. Sluiten doet de foor van zondag tot en met donderdag om middernacht en op vrijdag en zaterdag om 1 uur.

bron: Belga