"Romelu op één in de pikorde en dan volgt de rest"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Als Romelu Lukaku fit is en er wordt een wedstrijd met inzet gespeeld, moet Christian Benteke bij de Rode Duivels vrede nemen met een plaats op de bank. Maandag in de oefeninterland tegen Tsjechië mag hij dus speelminuten verwachten, ook al beschouwt hij zich niet als de vaste doublure van Big Rom. "In de pikorde staat Romelu op één en daarna volgt de rest", vertelde Benteke zaterdag. Op de momenten dat hij mag spelen in het nationale shirt loopt het vlot, getuige zijn vijf doelpunten in de laatste vijf interlands. Daar waren er wel drie bij tegen voetbaldwerg Gibraltar en twee in de oefenpartij tegen Rusland, waar hij ook in het derde doelpunt een voet had. Telkens startte Big Ben toen in de basis. "Vroeger waren we met vier (Lukaku, Benteke, Batshuayi en Origi, red), maar nu moeten we Dries Mertens daar ook nog bij rekenen. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten en wil die ook tonen. Ik weet niet of ik de concurrentie verhoogd heb in Sotsji. Ik wou vooral aan de coach tonen dat er meerdere opties zijn", aldus Benteke.

In zijn eerste jaar bij Crystal Palace hielp hij de ploeg met 15 doelpunten in 36 competitiewedstrijden mee in de Premier League houden. In de Engelse pers wordt hij echter regelmatig in verband gebracht met een eventuele transfer naar China. "Ik lig nog onder contract, dus in principe blijf ik. Maar in de zomer komt er een nieuwe coach en dan zullen we zien wat er verandert. Ik heb nog geen bod gehad uit China, maar als het er moest komen, zou ik het zeker bekijken. Het plaatje moet wel kloppen, want ik heb twee kinderen en moet dus aan mijn gezin denken. Ik kijk naar alle parameters."

De Rode Duivels hebben al een tijdje te kampen met een verminderde interesse van het publiek. Enkele oefenwedstrijden en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland waren niet uitverkocht en ook voor de oefeninterland van maandag tegen Tsjechië waren er vrijdagmiddag nog meer dan twintigduizend tickets beschikbaar. Bovendien was er thuis tegen Griekenland weinig sfeer en gingen de Duivels in Rusland de meegereisde supporters niet groeten. "Daarom is het zo belangrijk om vandaag deze Family Day te houden", verzekerde Benteke. "De bondscoach heeft dat vanochtend nog eens benadrukt. De laatste maanden waren er enkele misverstanden met de fans. We hebben hen misschien niet de aandacht gegeven die ze verdienden en daarom willen we vandaag graag een mooie tijd beleven met hen."

bron: Belga