Rode Duivels: “Angstige weken achter de rug”

Rode Duivels: "Angstige weken achter de rug"

Koen Casteels wist zich pas maandag met Wolfsburg te verzekeren van het behoud in de Bundesliga, na twee zeges in de barrageduels met promotiekandidaat en aartsrivaal Eintracht Braunschweig. “De laatste weken waren heel stresserend. We waren echt angstig dat we zouden degraderen”, gaf de doelman na afloop van de open training van de Rode Duivels van zaterdag toe. Wolfsburg, in 2009 nog kampioen, was pas op de zestiende plaats geëindigd in de eerste Bundesliga en moest het daarom opnemen tegen de nummer drie uit tweede klasse. Wedstrijden op leven en dood dus. “Er was veel druk, ook van Volkswagen. Het zou immers niet goed zijn als hun team naar tweede klasse zou degraderen. Dat zijn ook enkele bestuursleden van de autobouwer ons komen duidelijk maken. Ook vanuit de stad Wolfsburg was er wat druk. We moesten het dus halen. Met Hoffenheim had ik enkele jaren geleden al wel eens tegen de degradatie gespeeld, maar dit was toch anders”, aldus Casteels.

De 24-jarige doelman heeft er een bijzonder jaar opzitten in Wolfsburg: als titularis aan het seizoen begonnen, na een trainerswissel uit de ploeg verdwenen om vervolgens toch weer zijn plaats onder de lat te heroveren ten nadele van Diego Benaglio en zo nog een belangrijk aandeel te hebben in de redding van de Wolven. “Nu ik terug speel, voel ik me goed bij Wolfsburg. Maandag hebben we pas onze laatste wedstrijd gespeeld en ik heb nog niet met het bestuur gepraat over mijn toekomst, de focus lag altijd op het behoud. Zeg nooit ‘nooit’ in het voetbal, maar in principe speel ik hier ook volgend seizoen. Het klopt dat ik bij Werder Bremen (de club waaraan hij in 2015 al eens uitgeleend werd, red) genoemd word, maar dat is tijdens elke transferperiode het geval.”

Bij de Rode Duivels selecteert Roberto Martinez sinds maart telkens vier doelmannan. Simon Mignolet is de vaste doublure van nationale nummer een Thibaut Courtois, voor de derde stek in de selectie met het oog op het WK van komend jaar in Rusland zal het tussen Casteels en Matz Sels gaan. “Er kan echt nog veel gebeuren tussen nu en volgend jaar, aan dat WK wil ik nu nog niet denken”, aldus Casteels, die niet op speelminuten rekent tegen Tsjechië. “Niemand heeft me gezegd dat ik maandag eventueel zou spelen, dus dat zou me verwonderen.”

bron: Belga