Nieuwe voorzitter Beweging.net wacht op zet van Michel in Arco-dossier

Nieuwe voorzitter Beweging.net wacht op zet van Michel in Arco-dossier

Peter Wouters is zaterdag tijdens de algemene ledenvergadering van Beweging.net verkozen tot nieuwe voorzitter. De opvolger van Patrick Develtere wil inzetten op het verbeteren van de samenlevings- en levenskwaliteit. Maar het hete hangijzer voor het vroegere ACW blijft natuurlijk het Arco-dossier. “Charles Michel heeft beloofd het voortouw te nemen. De premier is nu aan zet”, zegt Wouters. Peter Wouters kreeg 97 procent van de stemmen achter de zich. Hij is momenteel nog opleidingshoofd aan de Campus Sociale School in Heverlee, en zal op 15 augustus beginnen aan zijn nieuwe opdracht.

Wouters, die naar eigen zeggen “gespecialiseerd (is) in gemeenschapsvorming”, wil Beweging.net nog meer in de samenleving plaatsen. “Ik hecht veel belang aan onze levenskwaliteit, zoals mobiliteit en luchtkwaliteit en de kwaliteit van de samenleving. Wij moeten er mee voor zorgen dat iedereen aan boord geraakt”, zegt hij. Dat wil Wouters betrachten door “alle burgers inspraak te geven, niet enkel de specialisten in onze maatschappij”. De opvolger van ACW zal dus zijn sociale koers verderzetten, want “hoe de samenleving vandaag draait, is grotendeels te danken aan de sociale bewegingen”.

De beweging nog meer in de maatschappij zetten en de kwaliteit van de samenleving verbeteren, mogen dan wel de speerpunten zijn van Wouters’ visie, toch zal zijn achterban vooral benieuwd zijn hoe de nieuwe voorzitter zich positioneert in het Arco-dossier. Volgens Wouters is het momenteel niet aan hem om stappen te zetten. “In 2008 heeft de overheid bescherming aan de Arco-coöperanten beloofd. Nu is het tijd voor plan B. Charles Michel heeft gezegd het voortouw in deze zaak te zullen nemen. De premier is nu aan zet”, besluit Wouters.

bron: Belga