Leander Dendoncker voelt zich klaar voor stap hogerop

door
Belga
Leestijd 2 min.

Na de oefeninterland tegen Tsjechië en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland komt er voor Leander Dendoncker een einde aan een lang, maar succesvol seizoen. Een sterke campagne in de Europa League leverde de Anderlecht-middenvelder heel wat buitenlandse interesse op. "Ik voel me wel klaar voor de volgende stap", vertelde Dendoncker na afloop van de open training van zaterdag in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. "Wat een transfer betreft, weet ik nog van niets", moest het volgende goudhaantje van Anderlecht toegeven. "Ik moet nog spreken met mijn manager en zijn mening eens horen. Het is dus afwachten en nu concentreer ik me volledig op de nationale ploeg."

Anderlecht doet er - zeker na het vertrek van Youri Tielemans - alles aan om Dendoncker nog een jaartje langer te houden in het Astridpark, waar hij nog tot medio 2021 onder contract ligt. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck liet zich dan ook al ontvallen dat er dertig miljoen euro nodig is om Dendoncker los te weken, nog enkele miljoenen meer dus dan er nodig was voor Tielemans' transfer naar AS Monaco. "Met Herman Van Holsbeeck heb ik nog niet gesproken, hij is immers nog maar net terug uit verlof. Over die dertig miljoen ga ik mijn mening niet geven. Ik snap zijn standpunt wel, maar hij moet het mijne ook snappen: het gaat hier om mijn carrière, al weet ik dat RSCA me graag wil houden. Ik denk op dit moment vooral aan mijn eigen carrière en ontwikkeling."

De 22-jarige West-Vlaming miste afgelopen seizoen in de Jupiler Pro League en de Europa League geen minuut voor Anderlecht, waardoor hij in 57 wedstrijden op een duizelingwekkend aantal van 5.137 minuten kwam en nog lijkt de tank niet leeg. Bij de nationale ploeg moet hij het voorlopig met 95 minuten in twee caps doen, maar in de heenwedstrijd tegen Estland kreeg hij van Martinez wel voor de eerste keer een basisplaats, toen hij achterin moest depanneren. De bondscoach bewierookte de polyvalente verdediger/middenvelder al meermaals en lijkt hem zeker te beschouwen als een wissel op de toekomst. "Ik weet niet of ik maandag tegen Tsjechië zal spelen, mijn situatie hier is anders dan bij Anderlecht. Ik denk ook niet dat mijn statuut veranderd is bij de nationale ploeg. Ik heb gewoon mijn best gedaan bij mijn club en probeer hier op training elke dag hard te werken."

bron: Belga