Incidenten Londen – Schoten afgevuurd in Borough Market, derde politie-interventie in Vauxhall

Incidenten Londen - Schoten afgevuurd in Borough Market

De politie van de Britse hoofdstad Londen heeft zaterdagavond gereageerd op drie incidenten. Nadat een bestelwagen inreed op een groep voetgangers aan de Londen Bridge, reageerde de politie ook op een incident in Borough Market en in de omgeving van Vauxhall. Dat meldt de Metropolitan Police op Twitter. Over de juiste omstandigheden van de verschillende incidenten heerst nog veel onduidelijkheid. Getuigen maakten melding van schoten en steekpartijen. De politie heeft tot nu toe enkel gemeld dat er tijdens de interventie in Borough Market schoten werden afgevuurd.
Volgens de openbare omroep BBC viel aan de London Bridge minstens één dode, terwijl de politie nog op zoek zou zijn naar drie verdachten die gewapend zijn. De British Transport Police maakte melding van “verschillende gewonden”.
Sky News meldt dat een persoon werd opgepakt in Vauxhall.
De Britse premier Theresa May en de Londense burgemeester Sadiq Khan staan in contact met de hulpdiensten. Het Witte Huis liet weten dat ook president Donald Trump op de hoogte werd gebracht van de incidenten.

bron: Belga