Hammer Series – Trek-Segafredo wint Hammer Sprint

Hammer Series - Trek-Segafredo wint Hammer Sprint

Trek-Segafredo heeft zaterdag in het Nederlandse Sittard-Geleen de tweede manche van de Hammer Series (cat. 2.1) gewonnen. Na de Hammer Climb, stond de Hammer Sprint op het programma en daarin toonde de Amerikaanse formatie zich de beste, voor Lotto Soudal. Cannondale-Drapac, dat met Sep Vanmarcke wel de eindsprint won, moest met de derde plaats vrede nemen. Movistar verloor zijn leidersplaats aan Sunweb. Het nieuwe initiatief eindigt zondag met een ploegenachtervolging. Net zoals vrijdag gold hetzelfde principe zaterdag in de sprintwedstrijd, na elke ronde vielen er punten te verdienen voor de eerste tien renners, het puntenaantal werd verdubbeld in de tweede, vijfde en laatste ronde. In totaal werden acht rondes afgewerkt op een vlak parkoers van telkens 12,4 kilometer.
Al meteen na de start regende het aanvallen en vooral Vanmarcke en Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) toonden zich heel bedrijvig en sprokkelden veel punten. Onderweg viel wel een zware valpartij te noteren met topsprinters Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) en Caleb Ewan (Orica-Scott), die uit de wedstrijd stapten.
In de finale slopen Vanmarcke en Marco Canola (Nippo-Vini Fantini) weg en pakte onze landgenoot nog de dubbele punten aan de finish, maar dat volstond niet voor de dagzege. Die was met 70,7 punten voor Trek, voor Lotto Soudal (61,8) en Cannondale (59,6).
Sunweb neemt de leiding over van Movistar. Sky is tweede, Lotto Soudal derde. Zondag wordt de Hammer Series afgesloten met een ploegenachtervolging van drie rondes van 14,9 kilometer.

.

bron: Belga