European Open judo Boekarest - Anne-Sophie Jura verovert brons

door
Belga
Leestijd 2 min.

Anne-Sophie Jura heeft zaterdag op de European Open judo in de Roemeense hoofdstad Boekarest brons veroverd in de klasse tot 48 kilogram. De andere Belgen geraakten niet verder dan de achtste finales.

Jura (IJF 94) begon in Boekarest overtuigend met een ipponzege tegen thuiskampster Amalia Doana (geen ranking). Vervolgens versloeg ze de Spaanse Cinta Garcia Mesa (IJF 45), die in de Golden Score na 1:59 een derde strafpunt opliep en zo uitgesloten werd. Daarna won onze 24-jarige landgenote met waza-ari van de Portugese Joana Diogo (IJF 40). Maar in de halve finales ging ze ten onder tegen de Roemeense nummer 18 van de wereld, Monica Ungureanu, die eind april brons veroverde op het Europees kampioenschap in Warschau.

In de kamp voor het brons was Jura de meest aanvallende judoka, maar in de reglementaire vier minuten kon ze niet scoren tegen de Duitse Katharina Menz (IJF 74), die wel twee strafpunten opliep. Ook in de Golden Score bleef onze landgenote stevig aanvallen en na meer dan twee minuten werd dat beloond met een derde strafpunt voor Menz, die op die manier de kamp verloor.

Sandrine Billiet (-63 kg) verloor haar eerste kamp van de dag met ippon van de Franse olympische vicekampioene en huidige nummer twee van de wereld Clarisse Agbegnenou.

Kenneth Van Gansbeke (-66 kg) en Loïc Demierbe (-73 kg) gingen er beiden in de achtste finales uit tegen een Italiaan. Van Gansbeke (IJF 38) verloor met waza-ari van Biagio Stefanelli (geen ranking) in een Golden Score die liefst 5:29 duurde. Demierbe (geen ranking) kreeg twee waza-ari's achter zijn naam in zijn laatste gevecht tegen Augusto Meloni (IJF 239).

bron: Belga