Buien kunnen voor lokaal onweer zorgen

Ondanks enkele opklaringen is het zaterdagmiddag vaak bewolkt met enkele lokale buien. Vooral in het zuidoosten kunnen deze soms onweerachtig zijn. In het westen van het land blijft het droog en krijgen we meer en meer opklaringen. De temperatuur loopt op tot 19 graden aan de kust en in Ardennen en tot 26 graden in de Kempen. Er staat een matige wind uit west tot noordwest. Zaterdagavond- en nacht is het overwegend bewolkt met perioden van regen en buien die vanuit Frankrijk over het zuidoosten van het land trekken. Lokaal kunnen de buien intens en onweerachtig zijn. In het westen is het droog met soms brede opklaringen. Later in de nacht breiden de opklaringen vanuit het westen verder uit. In de Ardennen kan lage bewolking gevormd worden. We verwachten minima van 8 graden op de Hoge Venen, 11 à 12 graden in het centrum en 14 graden aan de kust. De wind waait matig uit west tot noordwest.

Zondag begint de dag met brede opklaringen, behalve in de Ardennen, waar eerst nog veel lage bewolking is. In de loop van de dag worden stapelwolken gevormd, maar blijft het, op een lokale bui na, overwegend droog. De maxima liggen tussen 16 en 18 graden in de Ardennen, 18 graden aan de kust en 20 of 21 graden in het centrum. Er staat nog steeds een matige wind uit west tot noordwest.

Tijdens de nacht van zondag op maandag krijgen we rustig weer met afwisselend opklaringen en wolkenvelden. De temperaturen dalen tot 5 à 9 graden in Hoog- België en 9 à 11 graden elders. De wind wordt zwak uit veranderlijke richtingen, aan de kust staat een matige wind uit het westen, krimpend naar zuidwest. Maandag begint de dag droog met brede opklaringen en wolkenvelden. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken die lokaal kunnen uitgroeien tot een bui. In de kuststreek is de kans op een bui groter.

bron: Belga