25 Rode Duivels op tweede training, Origi traint apart

door
Belga
Leestijd 2 min.

25 Rode Duivels werken zaterdagmiddag tijdens de Family Day in het Koning Boudewijnstadion hun tweede training af in de voorbereiding op de oefeninterland van maandag tegen Tsjechië (20u45 in Brussel) en de WK-kwalificatiewedstrijd van komende week vrijdag in en tegen Estland (20u45 Belgische tijd in Tallinn). In vergelijking met de eerste training van vrijdag in het nationaal oefencentrum in Tubeke is Divock Origi deze keer wel van de partij. De 22-jarige spits haakte echter na de opwarming af bij de groep en werkte nadien een individueel programma af. Origi herstelt van een verrekking in de kuit, een blessure die hij opliep in de laatste competitiewedstrijd met Liverpool en waardoor hij in de laatste oefenwedstrijd van The Reds niet in actie kon komen. De kwetsuur lijkt niet al te ernstig, maar momenteel is het nog onduidelijk of de spits van Liverpool de oefeninterland van maandag tegen Tsjechië haalt.

Laurent Ciman en Axel Witsel zijn er nog niet bij omdat ze clubverplichtingen hebben en pas daarna bij de groep aansluiten. Zij komen maandag sowieso niet in actie. Zaterdagnamiddag staan er na de open training nog perscontacten op het programma met drie spelers en is er een signeersessie voor de duizenden fans. Zondagnamiddag wordt er nog getraind in Tubeke.

Na de oefeninterland van maandag verdedigen de Rode Duivels vrijdag in Tallinn hun leidersplaats in groep H. Met dertien op vijftien leiden de Belgen voor Griekenland (11) en Bosnië-Herzegovina (10). De Rode Duivels lieten in deze WK-kwalificatiecampagne enkel nog maar thuis tegen Griekenland (1-1) punten liggen en lijken dus goed op weg naar het WK van volgend jaar in Rusland. Bovendien spelen Bosnië en Griekenland op 9 juni tegen mekaar en zullen ze mekaar dus punten afsnoepen.

bron: Belga