Qerimi handbalspeler van het jaar bij de mannen, Antonissen bij de vrouwen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Arber Qerimi (Callant Tongeren) en Nele Antonissen (DHW Waasmunster) zijn vrijdagavond verkozen tot Speler en Speelster van het jaar in het handbal. Verspreid over twee stemrondes behaalden beiden de meeste punten. Bart Lenders (Achilles Bocholt) en Jo Delpire (HB Sint-Truiden) werden verkozen tot beste trainer bij de mannen en vrouwen. De Koninklijke Belgische Handbalbond pakte de uitverkiezing van de speler en speelster van het jaar helemaal anders aan dan in het verleden. Eén week na het einde van de competitie organiseerde de KBHB in Stayen, het multifunctionele voetbalstadion van STVV, een heus gala. Tijdens een show van ruim anderhalf uur werden er heel wat prijzen uitgedeeld. Enkel de spelers, speelsters en de leden van de sportieve staf hadden stemrecht.

Qerimi (Tongeren) werd door zijn collega's verkozen tot speler van het jaar. Hij won met ruim overwicht de eerste stemronde die liep van september tot december, in de tweede stemronde kwam Bartosz Kedziora (Achilles Bocholt) sterk opzetten maar hij kwam uiteindelijk 38 punten tekort. Qerimi speelde een week geleden zijn laatste wedstrijd voor Callant Tongeren. Volgend seizoen verkast hij naar de Franse competitie waar hij prof wordt bij Cesson, de club van bondscoach Yérime Sylla.

Bij de vrouwen werd international Nele Antonissen verkozen tot speelster van het jaar. Net als Qerimi verlaat Antonissen de Belgische competitie, ze ruilt DHW Waasmunster voor het Nederlandse Dalfsen uit de eredivisie.

Bart Lenders (Achilles Bocholt) en Jo Delpire (HB Sint-Truiden) werden verkozen tot trainer van het jaar. Delpire pakte met Sint-Truiden de titel bij de vrouwen, Lenders deed met Bocholt hetzelfde bij de mannen. Eerder dit seizoen won hij ook al BENE-League en de Beker van België. Björn Alberts speelde een sterk seizoen bij Achilles Bocholt en werd daarvoor beloond met de titel doelman van het jaar. Bij de vrouwen won de keepster van Sint-Truiden Edith Cochici. Het duo Martens-Verdonck werd verkozen tot beste scheidsrechtersduo van het voorbije seizoen.

Tijdens het Gala was er niet alleen aandacht voor topsport. Ook in de lagere competitie, de Liga bij mannen en vrouwen werden prijzen uitgedeeld. Karen Dirickx (Olse Merksem) werd verkozen tot Ligaspeelster van het jaar, Faycail Ait Daoud (Sporting Neerpelt) tot Ligaspeler van het jaar. Daarnaast was er ook aandacht voor G-sport en de jongerencompetities, werd er afscheid genomen van bondscoach van de Black Arrows Linde Panis en werden de Red Wolves gehuldigd. De spelers van de nationale ploeg mogen nog niet meteen met vakantie. Op 14 juni nemen ze het in de voorrondes van het EK handbal op tegen vicewereldkampioen Noorwegen. Drie dagen later, op 17 juni, wacht wereldkampioen Frankrijk.

.

bron: Belga