Buienkansen houden aan in het weekend

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het wordt deze namiddag zeer warm met stilaan lokale buien en onweer. Het kwik stijgt naar 22 tot 29 graden. 's Avonds en 's nachts zijn er meer onweersbuien en is er plaatselijk flink wat neerslag. De minima gaan van 14 tot 17 graden. Dat meldt het KMI. Morgen, na het verdwijnen van de onweerszone naar Nederland en Duitsland, zijn er plaatselijk nog een paar buien. De maxima bedragen 19 tot 24 graden. Op het einde van de dag is er een toenemende kans op regen. Zaterdagnacht is er vooral over de zuidoostelijke landshelft tijdelijk regen.

Zondag begint droog met zon en wolken. In de loop van de dag ontwikkelt zich in het diepe binnenland stapelbewolking en kan er eventueel een lokale bui vallen maar het blijft overwegend droog. Aan de kust wordt het zonnig. De maxima liggen tussen 15 à 16 graden in Hoog-België en 21 graden in de Kempen.

Maandag begint de dag droog en overwegend zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen zich vanaf het westen stapelwolken die lokaal uitgroeien tot buien. De maxima liggen tussen 19 graden in Hoog-België en 23 graden in de Kempen.

Dinsdag wordt een wisselvallige en winderige dag met buien die in het binnenland kunnen gepaard gaan met onweer. Tussendoor zijn er ook opklaringen. De maxima liggen tussen 13 à 14 graden in Hoog-België en 18 of 19 graden in het centrum van het land. Er zijn rukwinden van 50 tot lokaal 70 km/u.

Woensdag blijft het overwegend droog met een wisselende bewolking en maxima van 16 graden in Hoog-België en 21 graden in de Kempen.

Donderdag wordt het aan de voorzijde van een Britse storing zonnig en warm met maxima van 24 graden in Hoog-België tot 29 graden in de Kempen. Naar de avond toe wordt het waarschijnlijk onweerachtig.

Vrijdag trekt waarschijnlijk een storing van west naar oost over het land met stevige regen en onweersbuien. De temperaturen stijgen in het oosten nog tussen 26 en 31 graden. In het westen zou het al minder warm worden met maxima rond 22 graden.

bron: Belga