Anderlecht heeft Sven Kums beet

Anderlecht heeft Sven Kums beet

Anderlecht heeft zijn eerste prestigieuze transfer voor volgend seizoen afgerond. De landskampioen stelt later op de dag (15u30) immers voormalig Gouden Schoen Sven Kums officieel voor. Meer informatie onbreekt vooralsnog, de Brusselaars nemen de middenvelder over van het Engelse Watford. Dat had hem het voorbije seizoen aan het Italiaanse Udinese uitgeleend. De 29-jarige Kums zou een vijfjarig contract bij paars-wit ondertekenen, hij moet er de naar Monaco vertrokken Youri Tielemans doen vergeten. Kums doorliep de jeugdreeksen bij Anderlecht, zijn vader is er nog steeds jeugdtrainer.

Bij de Brusselaars brak hij echter nooit door, hij belandde achtereenvolgens bij Lierse, Kortrijk, Heerenveen en Zulte Waregem. Begin juli 2014 tekende hij een contract bij AA Gent en daar ontbolsterde hij helemaal. Hij werd er kapitein en rechterhand van coach Hein Vanhaezebrouck, pakte in zijn eerste seizoen bij de Buffalo’s meteen de landstitel en kreeg in januari 2016 de Gouden Schoen.

Eind augustus 2016 volgde er een transfer naar het buitenland, via Watford belandde de middenvelder in de Serie A bij Udinese. Na één seizoen Italië keert Kums nu terug naar België. Ook zijn ex-club Gent wilde hem graag, de speler zelf opteerde voor Anderlecht en Champions League-voetbal.

bron: Belga