Nog geen idee wat je dit weekend kan doen? Neem hier dan een kijkje!

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor het weekend? Hier vind je alvast inspiratie!
door
Jelle
Leestijd 1 min.

 

CHET - Cie Cecilia

(nog t.e.m. 3/06)

Foto Kurt Van der Elst

Gent - Hij rookt. Hij drinkt. Hij speelt. Hij filosofeert over het leven – Tom Vermeir is gewoon Chet Baker, de legendarische jazz-trompettist die in 1988 dood op de straatstenen van Amsterdam werd gevonden. Zelfmoord of een ongeluk? Gesprongen, gevlogen of gevallen? We zullen het nooit weten. Rond dit muzikale en menselijke mysterie maakte acteur en muzikant Vermeir een muziektheatervoorstelling, in regie van Koen De Sutter en omringd door uitstekende muzikanten als Dag Taeldeman en Frederik Heuvinck.

Sinksen Kortrijk

(nog t.e.m. 5/06)

Foto Sint-Michielsbeweging

Kortrijk - Als je maar één weekend in het jaar naar Kortrijk gaat, laat het dan het pinksterweekend zijn. Vier dagen lang zet het openluchtfestival Sinksen de hele binnenstad in rep en roer. Je hebt maar te kiezen tussen de concerten, rommel- en wereldmarkten, picknicks, performances en expo's. Er zijn ook speciallekes: een flashmob en een sessie ‘babydansen' bijvoorbeeld, op renaissancemuziek. Het wordt elk jaar gekker, daar in Kortrijk.

Pentamerone - Theater FROE FROE

(2 & 3/06)

Foto Laika & Theater FROE FROE

Overpelt - ‘Een jong meisje, zacht en blank als kwark, met een rode streep op haar gezicht als een reepje Abruzzoham' – erotiek en culinair genot hebben altijd al een hecht verbond gevormd, maar in deze tekst van de Italiaanse dichter en sprookjesverzamelaar Giambattista Basile gaat het wel erg ver. Op basis van zijn werk Pentamerone serveert FROE FROE een zinnenprikkelende theatervoorstelling, die letterlijk zijn beslag krijgt in de gerechten die kok Peter De Bie tussendoor op tafel zet.

Open Kerkendagen

(3 & 4/06)

Flickr John Lord

Vlaanderen & Brussel - Ben je te hip voor de Open Kerkendagen? Dat dacht je maar. Dit weekend heb je gewoon een unieke kans om een paar van de mooiste kerken van Vlaanderen en Brussel van dichtbij te onderzoeken. De art-decotoren beklimmen van de Brusselse Sint-Augustinus? Een poëtisch orgelconcert meepikken in Geel? Een bezoekje aan de kapel van Eik in Bilzen? Check!

Genk on stage

(23-25/06)

Photo by Milow

Genk - Genk on stage is in 2017 toe aan zijn vijftiende editie. Er worden weer meer dan 100.000 bezoekers verwacht. Het succesrecept van het festival? Meer dan honderd acts, een mix van bekende (inter)nationale namen en lokaal talent, drie festivaldagen, zes podia, een goedgevuld randprogramma, veel sfeer en dat allemaal... volledig gratis. Headliners voor dit jaar zijn Milow, Gogol Bordello (US), Marky Ramone's Blitzkrieg (US), The Sore Losers, Het Zesde Metaal, School Is Cool, Dr Lektroluv, Stan Van Samang en Meuris XL.