Maak komaf met zweetplekken in 7 tips

Zweetplekken
Foto Pixabay

Nu de zomer voor de deur staat, lacht het goede weer ons tegemoet. Jammer genoeg is er ook een keerzijde aan dat verhaal: zweetvlekken. De gedachte alleen doet je al meer zweten. Maar dankzij deze tips zeg je zweetplekken voorgoed vaarwel.

1. Let op je kledij

Wanneer je shirtjes van synthetische stoffen draagt, is de kans veel groter dat je zweetplekken krijgt. Katoenen t-shirts kunnen helpen. Die ademen beter en zorgen er dan ook voor dat je okselvijvers veel minder zichtbaar zijn.

2. Gebruik okselpads

Er bestaan speciale okselpads die zweet absorberen. Ze zijn te koop bij de drogist. Door die pads transpireer je niet minder, maar het zweet wordt wel opgenomen waardoor je geen natte plekken onder je oksel krijgt.

3. Scheer je oksels

Wanneer je je oksels scheert – en dus alle haartjes weg zijn – blijft het zweet minder hangen. Daardoor zal je minder snel een geurtje krijgen.

4. Schaf een speciale deodorant aan

Gebruik een zogeheten antiperspirant. Omdat hier andere ingrediënten in zitten dan in gewone deo’s, pakken ze het zweet echt goed aan.

5. Vermijd alcohol en cafeïne

Alcohol- en cafeïnehoudende dranken verhogen je hartslag. Je lichaam wordt daardoor steeds warmer. Bijgevolg ga je meer zweten onder je oksel. Alcohol en koffie laat je dus beter staan als je vaak last hebt van natte oksels.

6. Verminder stress

Stress kan zorgen voor een zweetuitbraak. Als je merkt dat je vaak stress hebt, probeer dan eens te mediteren. Als je over het algemeen rustiger bent, dan zul je minder transpireren.

7. Verbeter je conditie

Een goede conditie verlaagt je hartslag in rust en zorgt er dan ook voor dat je minder zweet. Ga dus sporten en werk aan je conditie. Het kan wonderen doen.