Deze zolder zit vol gigantische wespennesten

Zoals de meesten wel weten is het wespenseizoen terug van weggeweest. De nesten die deze Australische man op een zolder vond, lijken zo uit een sciencefictionfilm te komen.
door
yannick.lequime
Leestijd 1 min.

Shane Jones, een verdelger, werd opgeroepen om een verlaten zolder insectvrij te maken. Maar toen hij de ruimte in ging, zag hij tien gigantische wespennesten hangen. "Ik had in mijn hele carrière nog nooit zoiets gezien", zei Shane. "De kleinste was zo groot als een voetbal en er was er zelfs één van ongeveer een meter lang."

Gelukkig waren de meeste leeg, maar eentje was wel gevuld met duizenden levende wespen. "De kamer leek op een scène uit de film Alien", vertelde Shane. Hij nam heel het gebeuren op met zijn camera.

Al meer dan een decennium

"Ik was niet bang hoor, ik had de juiste uitrusting aan", aldus de man. "Ik sta enkel doodsangsten uit bij krokodillen, niet bij wespen. En gelukkig zijn er niet veel van die reptielen waar ik woon." Shane denkt dat de wespennesten er al meer dan een decennium hangen, want elk jaar sterft de koningin en bouwt een nieuwe leidster een gloednieuw nest.