Van Uytvanck verlaat Parijs met opgeheven hoofd

Alison Van Uytvanck
Belga / V. Lefour

Voor Alison Van Uytvanck (WTA 113) zit Roland Garros er op. In de tweede ronde kreeg ze het negende reekshoofd Agnieszka Radwanska (WTA 10) aan het wankelen, maar de Poolse haalde het in drie sets: 6-7, 6-2 en 6-3.

Twee jaar geleden schopte Van Uytvanck het in Parijs nog tot in de kwartfinales, maar een herhaling van dat scenario zit er deze keer niet in. Nochtans nam de Vlaams-Brabantse een uitstekende start op het Court Suzanne-Lenglen, dat door het vroege aanvangsuur karig gevuld was.

Tiebreak

Ze brak meteen door de opslag van Radwanska en trok na een gelijkopgaande set aan het langste eind in de tiebreak. Dat bleek een wake-up call voor de Poolse, die zonder echt goed te spelen in sets twee en drie alsnog orde op zaken stelde.

Elise Mertens (WTA 60) is zo de enige Belgische speelster die nog in de running is op Roland Garros. Eerder strandde ook Kirsten Flipkens (WTA 87) in de tweede ronde tegen de Australische Samantha Stosur (WTA 22).

Venus Williams 

Mertens neemt het morgen in de zestiende finales op tegen de ervaren Amerikaanse vedette Venus Williams (WTA 11), die eerder al aangaf dat ze nog nooit van onze landgenote gehoord had. Bij de mannen krijgt David Goffin (ATP 12) in de derde ronde straks de Argentijn Horacio Zeballos (ATP 65) tegenover zich.