Wat brengt de festivalzomer?

festivals

De Christelijke Mutualiteit staat deze zomer weer op tientallen festivals om oordoppen uit te delen. Want als je op je oren let, geniet je langer en intenser van muziek.

Voor festivals en concerten mag de muziek in principe nooit boven 100 decibels gedurende 60 minuten gaan, maar zelfs als organisatoren zich perfect aan deze norm houden, kunnen er pieken optreden van maar liefst 130 decibels. Oordoppen zijn dus een must. Wist je trouwens dat je op elk concert en festival gratis oordopjes mag claimen?

Deze oordoppen zijn er in felle kleuren, maar dempen beperkt en vlak. Je bent dus niet helemaal beschermd. Maar als je geen oordoppen op maat hebt, bieden deze oordoppen toch wat rust voor je oren.

Organiseer je zelf een evenement waar muziek centraal staat? Dan kan je bij het CM-project Oorgasme gratis oordopjes aanvragen.

CM deelde ondertussen al een half miljoen oordoppen uit op 900 locaties. Omdat je deze zomer niet overal tegelijk kan zijn, stelden we voor jou dit programma samen.

Extrema Outdoor Belgium – 2, 3 en 4 juni

Extrema Outdoor Belgium

Je hoeft niet lang meer te wachten om de festivalzomer af te trappen. Het kleine broertje van Tomorrowland biedt dit weekend electromuziek met indrukwekkende decors. Recreatiepark De Plas in Houthalen wordt voor de gelegenheid omgetoverd in de tuin van Eden en een post-apocalyptische woestijn.

Rock voor Specials – 28 en 29 juni

Rock Werchter ken je al, maar heb je al gehoord van Rock voor Specials? Dit festival in Doornzele is voor iedereen toegankelijk. Zowel op het festivalterrein als op de camping vind je aangepaste toiletten en verzorgingsruimtes voor rolstoelgebruikers. Je kan er artiesten als Spinvis, Admiral Freebee, BAZART, Laura Tesoro en Therapy? aan het werk zien.

Afro-Latino Festival – 7, 8 en 9 juli

Op dit festival in Bree schijnt de zon sowieso. Artiesten uit Afrika, Latijns Amerika, de Caraïben en Zuid-Europa versieren de podia met hun opzwepende beats. Dit jaar zal Alvaro Soler het beste van zichzelf geven. Behalve live muziek ontdek je er zuiderse dans en eetkraampjes.

Irie Vibes Roots Festival – 20, 21 en 22 juli

Dit festival in Kortemark trekt veel gezinnen met kinderen. De eerste dag kan je gratis komen meefeesten. Verwacht je aan de bassen van King Earthquake, Blackboard Jungle Soundsystem en Kebra Ethiopia.

[email protected] – 12 augustus

[email protected] is er eentje om te onthouden. Het festival in Hof de Bist in Ekeren is helemaal gratis en lokte vorig jaar 12.500 bezoekers die zeker zullen terugkeren. Grote en kleine kinderen amuseren zich op springkastelen en gapen naar de circusacts. ’s Avonds barst er een feest van formaat los.

Ubuntu Festival – 9 en 10 september

Dit gratis festival in Boom won in 2016, toeval of niet, de GroenEvent Award. Op 9 en 10 september ben je welkom in Park Boom voor optredens en ecologisch geïnspireerde workshops. Maak er circusattributen van afval en stel zelf een bodyscrub samen.

Voor meer festivalinspiratie, surf naar cm.be/festivals

Win een set oordoppen op maat!

Met oordoppen op maat zijn je oren beter beschermd en wordt de muziekkwaliteit beter. Helaas kosten ze een flinke duit. Dankzij CM kan er een set oordoppen op jouw maat gratis en voor niks in je schoot vallen. CM maakt elke maand tien muziekliefhebbers gelukkig op cm.be/win

Janne Vandevelde

oorgasme