Pro League Schools Cup is aan derde editie toe

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Pro League organiseert komende zaterdag in Leuven de derde editie van de Play for Change Schools Cup, een scholentoernooi waaraan 21 teams deelnemen. "Het wordt voor de leerlingen een dag om nooit te vergeten in een sfeer van ontspanning en fair play", laat de belangenvereniging van de profclubs optekenen. "Het toernooi biedt jongens en meisjes uit het vijfde en zesde jaar van de lagere school de kans hun favoriete sport één dag te beleven zoals echte profs: ze spelen in de outfits van hun favoriete team, maken gebruik van de infrastructuur van een topclub en beleven in het stadion van OHL de sfeer van een profwedstrijd", klinkt het. "De Schools Cup wil een tornooi zijn waar elk kind, zonder onderscheid, kan aan deelnemen. Zo bestaat elk team uit minstens vier meisjes. Daarnaast nodigt de Pro League drie teams van kinderen uit opvangcentra voor vluchtelingen en asielzoekers uit om een dag ongedwongen sport en plezier te beleven samen met hun leeftijdsgenoten."

De voorbije weken hielden de clubs van de Pro League scholentoernooien en selectiemomenten om de scholenteams aan te duiden die in Leuven de kleuren van de club zullen verdedigen. Behalve een sportieve prijs voor de winnaar van de Schools Cup wordt op basis van een fair playklassement de meest sportieve ploeg in de bloemetjes gezet. Ook het team met de beste supporters valt in de prijzen. Elke deelnemende school werd ten slotte gevraagd een sociale actie op te zetten. Een jury zal het mooiste initiatief bekronen met een prijs.

De Schools Cup is een initiatief van de Pro League en haar clubs en Play for Change, een organisatie die het leven van kinderen wil verbeteren door middel van sport.

bron: Belga