Peter Croonen volgt Herbert Houben op als Racing Genk-voorzitter

door
Belga
Leestijd 2 min.

Peter Croonen (47) is de nieuwe voorzitter van Racing Genk. Hij is de opvolger van Herbert Houben, die lid blijft van de raad van bestuur. Mathieu Cilissen wordt ondervoorzitter. Dat hebben de Limburgers bekendgemaakt. De raad van bestuur van Racing Genk benoemde Croonen gisteren tot voorzitter. Hij start een ambtstermijn van zes jaar. Peter Croonen is de zoon van Louis Croonen, die begin deze eeuw voorzitter was van de raad van bestuur van Genk. "Croonen studeerde rechten in Namen en Leuven. Na vijf jaar in de financiële wereld en vijf jaar bij LRM is Peter sinds 2004 ondernemer en investeerder (onder andere bij Bioracer en Move Intermodal). Peter heeft ook een uitgebreid maatschappelijk engagement bij vzw Kleine Prins en vzw Pleegzorg Limburg", zo luidt het op de clubwebsite. "Sinds 2009 maakt Peter Croonen deel uit van de raad van bestuur van KRC Genk. Tijdens die acht jaar was hij lid van de financieel-sportieve commissie en was hij mede-initiatiefnemer van het FRZA! project."

"We mogen trots zijn op wat we als bestuur de afgelopen jaren realiseerden", aldus Houben, die een punt zet achter acht jaar voorzitterschap. "Die koers aanhouden en de sportieve stabiliteit verhogen, dat is het plan", vervolgde Croonen. "We mikken volgend seizoen op de top drie. We zullen onze talentvolle groep dan ook samenhouden en verder versterken met dat doel. Hiernaast bestaat KRC Genk volgend jaar 30 jaar. Dat is een mijlpaal die uitnodigt om 30 jaar vooruit te kijken en te vernieuwen."

Racing Genk greep naast een ticket voor de derde en voorlaatste voorronde van de Europa League. Het verloor als winnaar van Play-off II met 3-1 van KV Oostende, de nummer vier uit Play-off I.

bron: Belga