Mertens: “Zeker geen schrik van Venus”

Mertens: "Zeker geen schrik van Venus"

Elise Mertens (WTA 60) bereidt zich voor op het voorlopig grootste moment uit haar carrière. Vrijdag neemt de 21-jarige Limburgse het in de derde ronde van Roland Garros op tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 11), finaliste in Parijs in 2002. De partij van Mertens is de laatste van de dag op Court Philippe Chatrier. “Ik kijk er enorm naar uit”, stak Mertens van wal. “Hier had ik helemaal geen rekening mee gehouden aan het begin van het toernooi. De partij tegen Venus Williams wordt een prachtige ervaring. Ik ga, zoals gewoonlijk, alles geven en dan zien we wel. Spelen op Court Philippe Chatrier zal ook leuk zijn. Er zal ongetwijfeld veel volk zijn.”

Mertens nam het in het verleden al één keer eerder op tegen de 36-jarige Venus Williams. Weliswaar in het dubbelspel. Samen met An-Sophie Mestach verloor Mertens vorig jaar op Wimbledon in twee sets (6-4 en 6-4) van de zussen Williams.

“Ik weet dat ze erg hard slaat en een goede service heeft”, blikte Mertens vooruit. “Ik zal agressief moeten zijn en haar mijn spel proberen op te leggen. Ik heb alleszins geen schrik van Venus, dat zeker niet. Of het nu een ster is of niet, dat telt niet tussen de lijnen.”

Ook haar coach en vriend Robbe Ceyssens bevestigt de woorden van Mertens. “Elise zal zeker haar spel proberen op te leggen aan Venus. Ze zal goed moeten serveren en zich voldoende agressief tonen.”

bron: Belga