Leuvense studenten ontwerpen nieuwe elektrische racewagen

door
Belga
Leestijd 1 min.

Studenten van de KU Leuven en Thomas More hebben een nieuwe elektrische racewagen ontwikkeld waarmee ze de komende maanden als onderdeel van de Formula Student Competitie op enkele plaatsen in Europa samen met andere dergelijke wagens zullen deelnemen aan wedstrijden voor studententeams wereldwijd. De eerste wedstrijd vindt plaats op 1 juli in de Ethias Arena in Hasselt.

De wagen, die de naam Umicore Nova meekreeg en donderdag in Autoworld Brussel gepresenteerd wordt, heeft een lengte van 2,9 meter en weegt 200 kilo. Hij haalt een snelheid van 100 km/uur in nauwelijks 2,6 seconden evenals een topsnelheid van 117 km/uur. De batterij heeft een capaciteit van 6,9 kWh, wat voldoende is om de duurrace van 22 km in de Formula-wedstrijden uit te rijden.

De studenten werkten negen maanden aan de bouw van de elektrische racewagen en konden hiervoor beroep doen op de hulp van honderd bedrijven. In vergelijking met de racewagen die vorig jaar ontworpen werd, is de Umicoro Nova efficiënter. Zo heeft hij een vier- in plaats van tweewielaandrijving. Omdat de elektromotoren in de wielen geplaatst werden, kon het chassis smaller gemaakt worden, hetgeen resulteerde in een gewichtsbesparing.

bron: Belga