Klaas Jan Huntelaar keert terug naar Ajax

door
Belga
Leestijd 2 min.

Klaas Jan Huntelaar (33) gaat opnieuw voor Ajax voetballen. De Nederlandse spits kreeg geen contractverlenging bij Schalke 04 en was op zoek naar een nieuwe club. Huntelaar droeg het Ajaxshirt eerder tussen 2006 en 2008. Hij won met de Amsterdammers twee keer de Nederlandse beker en Johan Cruijff Schaal. Daarna speelde Huntelaar voor Real Madrid (2008-2009), AC Milan (2009-2010) en, sinds 2010, Schalke 04. De Nederlander, goed voor 42 goals in 76 interlands, zette bij Ajax, de verliezend Europa Leaguefinalist, zijn handtekening onder een contract voor een seizoen.

"Het is geen geheim dat Ajax mijn club is. Dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer", zegt Huntelaar. "Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen. Afgelopen seizoen speelde Ajax bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits. Dus ik ga zeker wedstrijden spelen en speelminuten krijgen. Ik voel me hartstikke fit en ik kijk nu al uit naar eind juni als de voorbereiding begint. Ik heb met Ajax bekers gewonnen, maar niet de landstitel. Het doel is om aan het eind van het seizoen, samen met de rest van het team die schaal in handen te hebben."

Marc Overmars, directeur spelersbeleid, benadrukt dat Kasper Dolberg de eerste spits blijft. Maar door het vertrek van Betrand Traoré kwam er ruimte voor Huntelaar. "Onze selectie heeft ook voor komend seizoen twee goede spitsen nodig. We halen met Klaas Jan een ervaren speler in huis die de club goed kent. Hij is fit en heeft veel zin om succesvol te zijn bij Ajax, maar hij weet wat hem te wachten staat. Kasper Dolberg is onze eerste spits. Maar ik weet zeker dat Klaas Jan een belangrijke rol voor Ajax gaat vervullen, zowel binnen als buiten het veld."

bron: Belga