Jupiler Pro League - Vier geeft eind juli aftrap van 'Sports Late Night' met Bart Raes, De Coster en De Vlieger

door
Belga
Leestijd 2 min.

De samenvattingen van de voetbalwedstrijden uit de Jupiler Pro League zullen vanaf 28 juli uitgezonden worden door het nieuwe programma 'Sports Late Night'. Dat heeft televisiezender VIER donderdagavond laten weten in een persbericht. Sports Late Night, dat de plaats inneemt van VTM-programma Stadion, zal afwisselend gepresenteerd worden door Bart Raes of Gilles De Coster en ex-doelman Geert De Vlieger wordt vaste voetbalexpert. "VIER lanceert op vrijdag 28 juli Sports Late Night met elke vrijdag, zaterdag en zondag samenvattingen van de voetbalwedstrijden van de Jupiler Pro League van die dag", klinkt het. "Gilles De Coster of Bart Raes presenteren, Geert De Vlieger is als vaste voetbalexpert op post. Een mix van journalistieke expertise, passie en ervaring maakt dit sport-trio helemaal VIER". Raes is al jarenlang voetbalcommentator bij Proximus, De Coster is dan weer vooral bekend als presentator van het populaire 'De Mol'.

Begin mei werd duidelijk dat Telenet (aan Vlaamse kant) onder meer VTM afgetroefd had in de strijd om de voetbalrechten. De voorbije seizoenen waren de samenvattingen van de wedstrijden steevast te zien op 'Stadion', maar nu rijft Telenet die exlusieve rechten binnen.

SBS, de moederholding van de commerciële zenders VIER, VIJF en ZES, had naar eigen zeggen bewust gekozen had voor de samenvattingen van de Jupiler Pro League. "Het Belgische voetbal is op VIER een ideale combinatie met het Vlaamse entertainment, de human interest en de fictie waarmee de zender bij de Vlaamse kijker de afgelopen jaren tot derde Vlaamse speler naast Eén en VTM is gegroeid", klonk het toen. SBS werkt samen met Play Sports van Telenet om het nieuwe sportprogramma op de rails te krijgen.

bron: Belga